Saturday, 08 June 2024 11:08

MOH LER RODONG ALUMNI PAHANG KE MENARA 188 KUANTAN

Written by

Kuantan-Dalam semangat kebersamaan dan nostalgia zaman belajar di UUM, alumni dari berbagai tempat di Pahang berkumpul untuk merayakan pertemuan istimewa mereka di Menara 188 Kuantan dalam program MohMakan@Alumni Pahang yang telah dianjurkan oleh Pusat Alumni dengan kerjasama Kerajaan Negeri Pahang. Acara tersebut membolehkan semua alumni mengimbas kenangan yang tak terlupakan semasa belajar di UUM serta peluang untuk mempererat ikatan kekeluargaan yang telah terjalin selama bertahun-tahun.

Dengan kehadiran lebih dari 50 alumni dari berbagai bidang dan latar belakang, mereka berkongsi kisah, tawa, dan pencapaian dalam bidang masing-masing. Dari perbincangan santai hingga rencana kolaborasi program mendatang, setiap sudut ruangan dipenuhi dengan energi positif dan semangat persaudaraan.

"Ini luar biasa dapat berkumpul kembali dengan teman-teman lama dan mengingat kembali masa-masa indah kami di UUM," ujar Zamri, seorang alumni yang hadir dalam acara tersebut. "Kami telah meniti jalan yang berbeza dalam hidup kami, namun hari ini kami kembali berjumpa dengan rakan-rakan lama."

Acara tersebut juga menjadi kesempatan bagi Profesor Dr Mohd Fo’ad Sakdan, Naib Canselor UUM untuk mengucapkan sekalung penghargaan dan terima kasih kepada Kerajaan Negeri Pahang, melalui Yang Berhormat Dato’ Sri Haji Zulkifli selaku SUK dan Presiden Alumni Pahang Chapter yang telah sudi menaja majlis MohMakan.  Disamping itu mengajak para alumni untuk kembali ke UUM melalui Program MAI BALIK UUM yang akan diadakan pada 20-22 September 2024.

Hadir sama, Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) dan Dato’ Abu Seman Awang, Mantan Pendaftar UUM

Media