Sunday, 19 September 2021 10:12

ALUMNI UUM IKON WANITA DUNIA BIDANG CARILAMAT

Komander Maritim Dr. Suzanna Razali Chan diiktiraf sebagai Pemenang Tempat Ke-2 "Women SAR Awards" oleh  Persekutuan Penyelamat Maritim Antarabangsa  (IMRF) bagi tahun 2021.
Beliau yang juga merupakan alumni Universiti Utara Malaysia dalam bidang Sarjana Muda Perakaunan (Sistem Maklumat) pada tahun 2004 dan Sarjana Pemtadbiran Perniagaan (Perakaunan) pada tahun 2009.

Dr. Suzanna yang kini berkhidmat sebagai Ketua Penolong Pengarah Bahagian CARILAMAT dan Bantuan Bencana Maritim Malaysia juga adalah Wanita Pertama dari rantau Asia Tenggara yang dipilih untuk menerima anugerah yang amat berprestij ini.

Tahniah diucapkan.

Rujukan: https://www.international-maritime-rescue.org/News/imrf-awards-2021-commander-maritime-dr-suzanna-razali-chan
              https://www.utusan.com.my/terkini/2021/09/dr-suzanna-kebanggaan-keluarga-malaysia/

 

Diucapkan kepada Encik Abdul Hafidz Win, Sarjana Muda Perakaunan dengan Kepujian -1993 atas pelantikan sebagai Ahli Jawatankuasa Pengurusan Dana Wakaf dan Endowment Universiti Utara Malaysia.

Diucapkan kepada Encik Abdul Rahim Abdul Rahman, Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan dengan Kepujian -1993 atas pelantikan sebagai Ahli Jawatankuasa Pengurusan Dana Wakaf dan Endowment Universiti Utara Malaysia

Tuesday, 05 January 2021 12:08

ALUMNI UUM DILANTIK CEO UM SPECIALIST CENTRE

 
Diucapkan kepada Puan Norzaiton Senusi | Sarjana Muda Perakaunan (1997) atas pelantikan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif, UM Specialist Centre (UMSC) berkuat kuasa pada 4 Januari 2021.
Page 1 of 2