Saturday, 28 October 2023 16:14

MURID SK KAMPUNG KEDA HEBAT BERSAMA UUM

Written by

BALING:  Pusat Alumni Universiti Utara Malaysia (UUM) telah menyantuni murid-murid Sekolah Kebangsaan Kampong Keda (SKKK), baru-baru ini.

Timbalan Pengarah Pusat Alumni, Halim Md Yatim berkata, program tersebut bertujuan untuk menyampaikan motivasi kepada murid sekolah berkenaan dengan menampilkan alumni UUM, Nor’Ain Karim.

Nor’Ain atau Cikgu Ain merupakan guru di Kolej Agama Sultan Abdul Halim (Maahad Dini) telah berkongsi kata motivasi bagi meningkatkan semangat mereka dalma pelajaran.

Di samping itu, motivasi beliau bertujuan untuk membantu anak-anak tersebut dalam membina diri menjadi insan yang cemerlang dengan membuat aktiviti bersama-sama.

Pelbagai aktiviti dijalankan yang memberi impak positif kepada murid-murid ini, malah mereka sangat responsif dan aktif.

Slot terakhir iaitu refleksi menunjukkan respon positif murid antaranya fokus, bekerjasama dan berusaha bersungguh-sungguh dalam membuat sesuatu perkara.

Selain itu, guru-guru Sekolah Kebangsaan Kampong KEDA juga memberi maklum balas terhadap program ini dan berharap program sebegitu dapat dilaksanakan lagi untuk membantu anak-anak muda sekolah itu.

Turut hadir, Guru besar SKKK, Farid Azizi Md. Noh. – Anis Husna Yahya (Pelajar Praktikum dari SCIMPA)

Media